BigWall

Roppant szerencsésnek mondhatom magam ugyanis a Decathlonban tagja lehetek egy rendezvényszervező csapatnak, ezáltal szerte az országban felbukkanhatok a "kék színekben", a sportolás szeretetét szimbolizálva. Az áruházunk egyik legextrémebb és a gyermekek körében is talán a legkedveltebb sportja a falmászás. Budaörsi áruházunkban is rendszeresen látok könnyes szemű, vagy éppen az anyukáját nyaggató gyerkőcöket, rimánkodva hogy a mászófalhoz engedjék őket.

Éppen ezért mesélek nektek egy kicsit a műfalról és ennek egy fantasztikus változatáról. Korábban írtam, hogy most már egyre több helyen lehet teremben, műfalon kipróbálni a falmászást, de van ennek egy “instant”, fantasztikus verziója is.

received_10205508807234212Alapvetően pozdorja lapokra szerelt, színes fogásokról beszélünk, mellyel leginkább beltéren találkozhatunk. Viszont létezik egy brigád Budapesten, az újpesti utcák között, akik rendelkeznek, egy “apró” 6.5 méteres mobilis, kamionnal szállítható, s aztán elemekből összeszerelhető mászófallal. A szerencsém másik fő oka, hogy immáron harmadik alkalommal dolgozhattam velük a rendezvények során, s ez idő alatt rengeteg lelkes kis és nagy lurkóhoz, lázadó tinihez, szülőhöz volt szerencsém. Nagyon sokan szerették volna megismerni a veszélyesnek hitt, s ritka mozgásformát nyújtó falmászást.

Sokan féltek, s le akartak jönni az első mozdulatok után, de miután rájöttek, hogy nem tudnak leesni, a fal tetején vidáman integettek a szüleiknek, haveroknak egy jól sikerült fotó és egy kis körülnézés erejéig. A feljebb említett csapat becses neve nem más, mint a BigWall. Újpesten a falmászótermükben a belmagasság karcolja a 15 métert. E sportnak jóformán minden változatát kipróbálhatjuk náluk. Csak ajánlani tudom nektek!

Amondó vagyok, hogy ha van rá módotok, s ott van előttetek egy ilyen lehetőség, bátran menjetek és másszatok!

Utóirat:

A tevevíziós világ talán egyetlen jó darabkája csupán 4 év múlva fog bekövetkezni, ugyanis most már hivatalosan is 2020-ban a távol keleten, a Tokiói olimpiai játékokon sportágként lesz jelen a falmászás.

Karácsony Ákos

Karácsony Ákos

Gyermekkorom óta sportolok. Nagyon sok mozgásformát kipróbáltam, de a falmászás fogott meg igazán. Egyszerre egy tökéletes társas tevékenység a szabadban,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​