Zenére szaladni? Persze

A zenével, zenére futás oly magaslatokban van, hogy használhatjuk rá a kihagyhatatlan szót. Elmondhatom, azaz leírhatom nektek, hogy számomra is ez a jelszó: Kihagyhatatlan. Zene és Futás nélkül mit érek én?

Az a nagy tény, hogy a futók 80%-a él a lehetőséggel és teret ad a dallamoknak szaladás közben. Számomra is elengedhetetlen, hogy ne szóljon, ne dübörögjön a muzsika a napi edzés alatt. Rengeteget segít a zene, elmondhatom, hogy lassan zene függő is vagyok. Pontosabban a futás közben, mert nem nagyon tudok úgy elmenni otthonról, hogy ne legyen nálam a füles. Vannak napok, vannak azok a stresszesebb napok amikor előkerül egy kis AC/DC+Gun’s, de a leggyakoribb fogyasztási cikk Robin Schulz és Kygo Remixek.big_08bf11eb5e6e4c85851f2c3b46eb7f49

Viszont amióta rátaláltam a Spotify-ra és használom a legújabb Elio Play pólót (női, férfi), a szaladásom kényelmi kategóriája egy új szintre lépett.
Kezdem a Spotify-al, ami nemcsak zenei stílusokra kategorizálja a dalokat, hanem a futás tempómhoz is keveri őket. A Spotify Running felméri a futótempót, elemzi a korábban hallgatott és kedvelt zenéket, hogy aztán tökéletes számokat adagolhasson a mozgás tempójához. Szevasztok remixek, szevasztok össze-vissza, idővel letöltött zenei listák. Megjött a személyre szabott Dj-m! Járjatok utána, hallgassatok rá és próbáljátok ki, hátha.

Lázárasként az új innovációs Kalenji póló (aminek női változata a fenti képen látható is, plusz a linkek a honlapra vezetnek), ami attól nyerte el tetszésemet, hogy a bal újba belevarázsoltak egy telefontartó tokot. Mindig is idegállapotba kerültem amikor a telefontokokkal több percet elmaceráltam. Most viszont ez a póló, nagyon elnyerte a tetszésemet (a férfi verzió sötét kék és fekete rombusz cikcakk mintázat pedig, szintén).
Nem akartam, hogy tv shopos legyen ez a poszt, de ami jó, az jó! 😉
Ha már kipróbáltátok valamelyiket is, vagy most keltettem fel az érdeklődést, akkor írjatok, jelezzetek vissza. Kíváncsi vagyok.

#futniYO

Dimény Zsolt

Dimény Zsolt

Azért ragadtam képzeletbeli tollat, hogy leírhassam nektek Zsoca és a világ futásbirodalmának történeteit! Szeretném átadni a szaladásban megtalált sportélményeimet, tapasztalataimat... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​