Aptonia termékbeszámoló-Tesztalany: ULTRA GEL 300 banán

Idén tavasszal indítottuk útjára azt a kezdeményezést, melynek keretein belül 10 kollégánk teszteli a Decathlon által forgalmazott táplálékkiegészítőket, ezzel is még több gyakorlati tapasztalattal látva el mindenkit. Ezt a bejegyzést Nagy Máté írta, aki Dunakeszini dolgozik a kerékpár részlegen és ezt a sportot űzi intenzíven.

Elsőként egy energiazselét mutatunk be. Mielőtt írok pár szót a gélről, el kell mondanom, hogy milyen fontos tudnunk azt, hogy a sportolás közben elvesztett energiát hogyan és miként lehet pótolni.

Egy országúti kerékpárversenyt általában reggel indítanak el. Lehet sík vagy hegyekkel teli, a lényegen nem változtat, hogy egy kiadós reggeli után is a verseny közben elégetett kalóriák, energia pótlására, külön erre a célra kifejlesztett energiazseléket és szeleteket kell bevinnünk, hogy az adott tempót bírjuk.

Az Aptonia a Decathlon saját márkája, mely táplálékkiegészítők és sportegészségügyi termékeket fejleszt. Én most a zseléket vettem először célba, melyből több szériát gyártottak 2016-ban ULTRA 300, ULTRA 500 és ULTRA 700 néven.

Első tesztemre a Hármashatár-hegyen került sor, mely során az UTRA 300 banán ízű zselét kóstoltam. Bemelegítésem annyi volt, hogy a Szépvölgyi úton feltekertem könnyű tempóban, aztán folytatva a „lazsálást”, felfelé a Hármashatárhegyi úton, egészen a tetőig. Itt ettem meg az első zselémet. Lefelé menet haraptam rá, viszont nem volt egyszerű a kibontása sajnos, hihetetlen gyatra az út arrafelé és szemből jöttek az autók, plusz a kanyarok, szóval bénáztam. 🙂

Amint beburkoltam, éreztem, hogy erre inni kell, mert elég tömény volt, de a zselék már csak ilyenek. Valójában ezek mind cukorbombák vitaminokkal és felszívódást segítő katalizátorokkal, szóval ha valakinek nem ízlik elsőre az íze, mert túl tömény, az igyon rá pár kortyot.

6_4harmashatarhegy_bp_latkepe

Bizony, érdemes hagyni a zselének a kulacsban másfél deci vizet minimum, amivel leöblíted és akkor kellemesebb lesz az íze, töménysége és a felszívódást is segíted vele.

Leértem a Hármashatárhegyi út aljára, és elindultam még egyszer a tetőhöz, viszont most már erősebb tempóban. Körülbelül a felénél éreztem a zselé hatását, szóval a felszívódása kb. 15 perc lehetett (itt jegyezném meg, hogy a felszívódási idő függ a sportoló anyagcseréjének gyorsaságától is) viszont akkor eléggé meg tudtam lódulni, eléhezésről szó sem volt. (eléhezés az, amikor minden tartalékodat felhasználod sportolás közben és egyik méterről a másikra leesik a vércukrod, elgyengülsz és azt sem tudod, hol vagy). 

Felértem a tetőre, legurultam, majd ugyanezt ismét. Aztán lent megettem a második ULTRA GEL 300-ast, kicsit azért pihennem kellett, majd nekilendültem negyedszerre is a Hármashatárhegyi útnak, ami nem hosszú, kb 2.5 kilométer, de 7% a meredeksége és van benne 16% is a strava szerint.Az utolsó kanyarban éreztem, hogy megjött a zselé ereje, úgy mentem felfelé, mintha az első Tour De France győzelmemért tekertem volna.

Legurultam és megmérkőztem még egyszer, utoljára a Hármashatár-heggyel. Ötödikre be kell valljam, adhattak volna bármilyen zselét, vagy elixírt, vagy sugárhajtást, már nem ment úgy a dolog, Csak a szívem vitt fel, de az Aptonia ULTRA család legkisebb tagja nélkül még úgy sem ment volna. 🙂

És íme, erről a termékről van szó:

http://www.decathlon.hu/ultra-gel-300-banan-4×32-g-id_8358595.html

Tóth Szandi

Tóth Szandi

Tóth Szandi vagyok, 23 éves, a dunaújvárosi Decathlon csapat tagja, a vasak megszállottja. 20 éves voltam, amikor eldöntöttem két dolgot:... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​