Mecseki lendület

Március első hétvégéjén, egy borús, esős vasárnapi hajnalon a kék-vértes futóközösségünk egy része célba vette Pécset, hogy ott teljesítse a 32. Pécs-Harkány futóverseny 25 km-es távját. Erről a szaladásról hoztam nektek pár mondatot, szösszenetet! Allez!

Egy hosszabb pihenés és nem versenyszerű, libabőrösödéstől mentes futás edzések után az első mindig fenomenális. Így történt ez a pécsi eseményen is. Völgyi Ati képzőtársammal hangoltunk a Rajt szó előtt – poénok sokaságával leptük meg egymást, ahogy mindig. Úgy éreztem ott 5-10 percig magam, mint a 7-8 éves kis srác, aki ma szaladna neki az első iskolai napnak, pedig nem így van! Na de ez, a rajt után úgy odalett, mint 2-3 kili múlva az Ati… a tömeg, a szaladó tömeg beszippantotta! Igaz, megfordult a fejemben, hogy követem, vitt a vágy, de nagyon! Viszont tudtam a határaimat, így hagytam, visszafogtam a szívem és a magam 5:30-as tempójában szaladtam ki Pécs cityből!

A kerékpárosok már a cél környékén lehettek, amikor én elfogyasztottam az első Aptoniámat, mert ugye, egy ilyen versenyen, 25km-en nagyon fontos az “eldobott” kalóriák pótlása! Érdekesség, hogy itt, a 10 km-em megtételénél az időjárás is kedvezőbb lett, az addigi szemerkélésen gondolkodó idő kivirágzott. Nulla szél, kiváló 10 fok körüli hőmérséklet adta a további csít!

Pécs-Harkány 2016

Pécs-Harkány 2016

Amit tudni kell eme futóversenyről, hogy akad egy kisebb szintkülönbség, egy csalóka emelkedő-kombináció úgy 17 km után, ami olyan 300 feletti. Nos, a lendületem megvolt, bőségesen. De! Bármennyire is készültem rá (kondi vs fej) … meggyötört az a fránya, már Harkány közeli “dombocska”. Igaz, legyőzni nem tudott, mert az lehetetlen! Vitt a lendület, vitt a tudat, hogy meglesz, kemény vagyok, stb.

Célom a táv teljesítése volt, nem az idő, így az érzelmek, hogy elsőre szaladtam félmarinál többet, azaz 25 km-t, élég boldogságot adott. A Kiprun (Kalenji futó cipő) friss, új technológiás modelljében, az LD-ben vettem be Harkányt! Fontos, hogy majd írjak erről a teszt élményről is, de azt nem ebben a cikkben ejtem meg. A jövőben érkezek a futásokkal, tesztekkel é mindennel!

És ne feledjétek: #futniYO #allezKalenji

Dimény Zsolt

Dimény Zsolt

Azért ragadtam képzeletbeli tollat, hogy leírhassam nektek Zsoca és a világ futásbirodalmának történeteit! Szeretném átadni a szaladásban megtalált sportélményeimet, tapasztalataimat... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​