Éld meg!

Kell valami zsigeri... Valami mélyről jövő... Kell valami, amivel áthidalsz olyat, mit egyesek fásultságnak, depressziónak neveznek, mások vitaminhiánynak... én télnek. Túl esni rajta? Nem. Megélni nehéz, azt kell jól. Élmény kell. Színt festeni oda, ahol fekete-fehér a paletta.

Akkor sem értem, mi ebben a jó neked.

Képzeld úgy, hogy van egy léggömb. Egy ideális luftballon, tele motivációval, élménnyel, akarással. Ahogy jön az ősz, majd a tél… ez az egykor tökéletes buborék “szikkadni” kezd. Összeesik, mint fürt mélyén egy apró mazsola. A tapasztalat benne van, az íze jó és édes, de inkább múlt és emlék, sem mint jelenbe vetett remény.

12513999_10153823684432332_3963265075963094259_o

Elhatározás. Ez kellett.
Visszaülni a nyeregbe. Mikor más már tavaszra spájzol erőt, technikát, kitartást. Te akkor is visszaülsz és élményt keresel. Megtalálod a módját. Mint a Parfüm gyűjtője, Grenouille, kinyered minden illatát fűnek, fának, fémnek.
Carpe diemes életstratégia ez, mellyel élsz a mának is, de már a holnapra gondolsz.
Olyat akartam csinálni, ami esszenciája mindennek, amit a sportban szeretek. Kitartás, gyorsaság, változó viszonyok, stratégia, erő és siker, meg a csábító újdonság. Minden benne van. Meg kell mérkőzni a körülményekkel és az ellenfelekkel is – de mégis körvonalazódik az a butának és bárgyúnak hangzó közhelyesség, sokkal kontúrosabban, mint eddig bárhol tapasztaltam, hogy magaddal kell megküzdeni leginkább. Adaptálnod kell a saját filozófiádat, bátorságodat és hatékonyságodat olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak tudod.
Kihívást teremtesz az érzékeidnek a spekulációidnak.
És a kezdetektől táncra hívod a banális véletlenek Fortunáját.

Ezért szerettem bele. Ezért könnyű visszaülni, miközben megrögzött valami hirtelen jött patriotizmus. Valami vágy arra, hogy közkinccsé tegyem, hogy promótáljam.

Mert létezik más látványsport is, mint, ami a kirakatban van.

#lovecycloclocross#

Volt ott még egy “mazsola” velem. Most még cseperedik, de hamarosan indul apával a közös szüret. 🙂

12622457_10153823294812332_8088395343180179258_o

Dovák Dávid

Dovák Dávid

Nekem az írás olyan, mint a fotósnak valamit a lencse végére kapni. Úgy szeretem a toll hegyére tűzni a szavakat,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​